CMF 2020

Intesa

Intesa is een dienstencentrum dat zorg biedt aan volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking, al dan niet aangeboren, en dit in drie afdelingen.

Je wilt je volwassen kind een zelfstandig leven laten uitbouwen, maar voelt aan dat hij of zij daarbij professionele begeleiding kan gebruiken? Je merkt dat er in je zoon of dochter specifieke talenten schuilen, maar hebt zelf niet de tijd of mogelijkheden om die tot uiting te laten komen? Klop met deze bezorgdheden gerust aan bij ons dienstencentrum. Dan zoeken we samen naar de gepaste oplossing voor jouw zorgsituatie.

Intesa

Maak & Smaak

Maak & Smaak start vanaf het principe “Zoveel mogelijk in de samenleving en zo weinig mogelijk uitzonderlijk en afzonderlijk.” We gaan er van uit dat sommige cliënten meer aan kunnen dan de gewone activiteiten in een dagcentrum. Dagelijks komen er dan ook een 8-tal medewerkers van Intesa (cliënten) om deze soepbar/winkel in het centrum van Sint-Truiden draaiende te houden. Van de aankopen, het verwerken van de groenten, het maken en verkopen van soep, klanten bedienen, afruimen, poetsen tot de winkel aanvullen en inkleden. Al onze medewerkers voeren deze taken onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk uit. Waar kan, worden keuzes door de groep gemaakt.

Doelgroep:

Volwassen mannen en vrouwen met een fysieke en/of mentale beperking.
Eventuele bijkomende beperking: communicatie, NAH (niet aangeboren hersenletsel), visuele beperking, epilepsie, ….
Medewerkers moeten voldoen aan enkele competenties. Zo is het belangrijk dat er een goede werkhouding aanwezig is, de taakspanning moet voldoende groot zijn en last but not least is het van doorslaggevend belang dat maatregelen betreffende hygiëne strikt en stipt opgevolgd worden. Elke medewerker van Maak & Smaak heeft een sollicitatieprocedure gevolgd.