OVER ONS

Philip en Elina verwelkomen jullie  in deze herberg.

Elina verzorgt de bediening. Ze werkte mee in de zaak van haar ouders en ging, na haar opleiding als L.O. leerkracht terug haar jeugdliefde achterna en de horeca in.

Philip is de chef kok in de Klappoel. Na zijn opleiding werkte hij in meerdere gerenommeerde restaurants in het Leuvense, en was ook de chef van de oude Kantien in Leuven.

Samen hebben ze dan ook de Klappoel gestart. Philip is een jonge, doch ervaren chef-kok die graag verrast met seizoensgebonden gerechten. Hij kookt steeds met verse producten, waarmee hij (h)eerlijke maaltijden ambieert.

Laat het jullie smaken!

OVER DE KLAPPOEL

Onze herberg gaven we de authentieke naam van het voorliggend pleintje “de klappoel”.

‘Poel’ verwijst naar de middeleeuwse waterbron en wasplaats.

‘Klap’ komt van het werkwoord klappen. Zou dit slaan op het klappen van de lakens op de wasstenen? Of komt het eerder van het gebabbel van de vrouwen tijdens de was? In ons dialect is ‘klappen’ immers babbelen…

Ondertussen is hier een openluchttheater aangelegd en laat ons zeggen dat ‘klappen’ nu staat voor het applaus na fijne voorstellingen…