Twee nieuwe erkenningen voor speculaasexperte Erika Vanvuchelen

GEETBETSHet gaat hard voor Erika Vanvuchelen, dat bewees de dame al dit prille jaar. Ze sleepte niet één maar al twee extra erkenningen in de wacht. Voor de ambachtelijke speculaasmaakster is dit een bekroning op het harde werk én bovendien een erkenning voor de Belgische producten.Kristien Bollen 10-02-23, 10:51

Erika was eind vorige maand te gast op het kapittel van de orde van Gambrinus in het stadhuis in Brussel. Daar werd ze in haar hoedanigheid van Vlaams raadslid van Euro Toques België alsook als Ambachtelijk speculaasbakker opgenomen als membre d´honneur in de orde van Gambrinus; de orde die de Brusselse bieren promoot.

“Uiteraard is dit weer een mooie erkenning met aansluitend de nodige mooie contacten”, reageert Erika Vanvuchelen . “Ik ben opgenomen in de orde door zowel mijn hoedanigheid als Ambachtelijk speculaasbakker (typisch belgisch product) alsook door mijn hoedanigheid als Vlaams Raadslid bij Euro Toques België. Hoewel dat Euro Toques België als organisatie een monument is in het Belgische culinaire circuit, is de Vlaamse tak nog heel recent met een nieuw dynamisch bestuur. Met deze erkenning hebben we Euro Toques België in het algemeen mooi in the picture gezet in onze hoofdstad als organisatie dat achter het gebruik staat van ambachtelijk Belgische producten in de keuken. Maandelijks organiseren wijzelf Euro Toques Days : educatieve bijeenkomsten waarin we trachten Chefs en producenten te laten kennismaken doormiddel van bedrijfsbezoeken, masterclasses of degustaties. Dus wie weet, vroeg of een laat een Brusselse Euro Toques Day met Brusselse bieren en andere typische producten? Dat is hetgene waar we voor staan : producenten en chefs laten kennismaken met elkaar om zo een ambachtelijke en transparante keuken te presenteren aan de consument!”

Nog geen week later viel Erika opnieuw in de prijzen. Deze keer in het Brussels Restaurant HAU werd Erika Vanvuchelen geïntroniseerd in de Academie Culinaire de France, ditmaal in de hoedanigheid als ambachtelijk speculaasmaker. “De Academie Culinaire de France is de oudste vereniging van chefkoks en banketbakkers ter wereld en werd opgericht in 1883 in Frankrijk. Sinds 1981 is er de Belux afdeling. Het doel is om professionele leden in de hele Belux samen te brengen : koks, banketbakkers, chocolatiers, ijsmakers, cateraars en dus nu ook speculaasbakkers. Hierbij wordt ook de authenticiteit en verwerking van verse producten hoog in het vaandel gedragen alsook lokale culinaire bereidingen”, zegt Erika. “Uiteraard ben ik zeer fier om vanaf nu deel uit te maken als lid van de Belux delegatie gezien wij als speculaasbakkerij altijd van het begin ook resoluut achter deze waarden gestaan hebben.”

https://www.hln.be/geetbets/twee-nieuwe-erkenningen-voor-speculaasexperte-erika-vanvuchelen~af39e52c/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.