Bezoek zeker mijn website
https://nitra-art.com/

WIE IS NITRA?

De kunstenaar Nitra werd geboren op de 27ste november 1985 in Rwanda.
Hij verhuisde naar België als jongetje van 9 jaar, Nitra is daardoor opgegroeid tussen 2 culturen. In zijn werk is duidelijk zichtbaar hoe hij in staat is het beste van die twee werelden te verenigen. De liefde voor zijn geboorteland spreekt duidelijk uit de manier waarop hij de prachtige dieren uit Afrika weet neer te zetten, krachtig, sprankelend en indringend maar ook met iets van de ingetogenheid van de westerse wereld.

Hij volgde diverse cursussen onder andere bij kunstenares Marie-Josée Boerenkamp.
Met zijn rusteloze verbeelding en energie heeft hij een constante behoefte aan uitdagingen in zijn dagelijkse leven, zo kan hij zich naast zijn kunstenaarschap evenzeer uitleven als sportman en muzikant.

Geraakt door de emoties die de dieren van zijn geboorteland oproepen zet hij ze met een enorme dynamiek en passie op het doek, daarbij gestimuleerd door muziek als Instrumental Blues en Reggae.
Met een boost van positieve energie geeft hij in acryl het karakter van de dieren weer zodat de kijker geraakt wordt door hun kracht en energie.
Zijn werken stralen een ongeëvenaarde bezieling en optimisme uit waardoor hij erin in slaagt de toeschouwer deelgenoot te maken van wat hem drijft.

“Positieve energie heeft een enorme invloed op mijn kunst en mijn dagelijks leven.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.