Bezoek zeker onze website
https://www.d-entrecote.be/


Grill Restaurant d’Entrecôte Borgloon

Genieten van super lekker eten, in een gezellige zaak met fantastische mensen

In ons restaurant d’Entrecôte Borgloon grillen we verse vis en het lekkerste vlees op onze Josper Grill. Onze Josper wordt aangestookt met houtskool, speciaal voor ons geselecteerd in Spanje, voor die authentieke, grill smaak.

In d’Entrecote is alles geheel ingericht met authentieke, antieke elementen die perfect passen bij de gezellige hoevestijl. Buiten is ons vernieuwd terras  ingericht met duurzame houtsoorten, rieten stoelen en andere natuurlijke materialen, die mooier worden en meer karakter krijgen bij het ouder worden.

Authenticiteit, kwaliteit en gezelligheid creëren een huiskamergevoel waarin u ongedwongen kan genieten van een gezellige lunch of een uitgebreid diner. Onze zaak is perfect ingericht voor groepen omdat ze uit meerdere gezellige ruimtes bestaat. Zo hebben we de koelcel (ca 40p) de toog (ca 35p) de living (ca 45p) en bar (ca 25p) naast ons buitenterras uiteraard. Het is perfect mogelijk om een combinatie te maken voor een receptie of een bbq.  Vanaf 25 personen kunnen we een ruimte apart aanbieden, waardoor u geniet van dat intieme huiskamergevoel. We beschikken over 1 ronde tafel in de bar.

In het kader van gastvrijheid bieden we bij elk hoofdgerecht ook een ambachtelijk voorgerecht en dessert van het huis aan. Alles wordt vers gemaakt. Zo wordt ook ons vanille ijs met de hand afgedraaid.

Ons team werkt hoofdzakelijk met Belgisch Wit Blauw rundsvlees. Dit is vrij mager en mooi rond van smaak. Het vrouwelijk rundsvlees waarmee wij werken, is ook extra mals omdat er iets meer vet in zit dan aan stierenvlees. Daarnaast grillen we ook de Schotse Black Angus entrecôte. Al het vlees wordt bewerkt door onze slager. Hij verwerkt ons vlees en laat het rijpen in onze koelcel tot het perfect op punt is om te grillen. Regelmatig werken we ook met andere rundersoorten zoals Rubia Gallega, Holstein, Simmentaler, maar enkel als we overtuigd zijn van de kwaliteit en rijpheid van het vlees. 

Van ons Wit-Blauw zijn vooral de Entrecôte, Tomahawk (Entrecôte met been) filet pur en als hij voorradig is, de T-bone, best sellers. T-bone is gegeerd omdat het zowel een deel filet pur als een deel entrecôte omvat, en getrancheerd wordt aan het been. Vaak wordt dit per koppel besteld. Zo heeft ieder wat wils.

Ook onze andere grillgerechten zijn de moeite waard, vanwege de hoge kwaliteit en de verfijnde smaak. Onze befaamde huisgemarineerde ribbetjes, ons lamskroontje (Of liever een hele kroon lamskroon), onze sappige kip- runds-of varkensbrochette. Elk verdienen ze een plekje op onze kaart.

Qua vis houden we het beperkt maar vers en ook weer daar van de beste kwaliteit. Zeetong (het grote formaat) en zalm of scampi, staan op de kaart voor de liefhebbers. Vegetariërs kunnen rekenen op een wisselend gerecht van de chef, afhankelijk van wat de versmarkt aanbiedt. 

Geen huiskamergevoel, zonder fantastische mensen natuurlijk. Daarvoor rekenen we op een fantastisch team. Kom thuis bij Patrick, Ludovico, Amrithpal, Rudy en alle anderen. Zij verzorgen uw gezellige avond van a tot z en zullen er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

Een leuk weetje? Proef tijdens uw bezoek ook van onze witte of rode Toro Loco huiswijn. Beide wijnen zijn door ons samengesteld in Spanje (Rood) en Frankrijk (Wit) om te passen bij de gerechten die we serveren. Of beter nog, start met een pittig aperitief, onze Toro Loco Gin, gegarneerd naargelang het seizoen. De kick starter om in de mood te komen, na een drukke dag.

Genoten van uw avond en van onze gerechten? Ons gerijpt rundsvlees, onze Luikse balletjes, ribbetjes, onze Toro Loco huiswijn, Toro Loco gin etc kan u ook zelf kopen in ons restaurant. Hiervoor hebben we een koeltoog voorzien waaruit u de gerechten klaargemaakt en geseald kan kopen. Zo blijven ze kraakvers en doet u de ervaring gewoon over thuis. U kan uw bestelling voor uw vlees ook online maken en uw bestelling afhalen tijdens de openingsuren in het restaurant.

Zoals u ziet is ons geen moeite te veel om u van het beste te laten genieten! Bent u gewonnen voor onze zaak, ga dan zeker ook eens een bezoekje brengen aan ons restaurant in Wimmertingen, vlakbij de shoppingstad bij uitstek, Hasselt!

Gastvrije groeten
Team d’Entrecôte Borgloon

In d’Entrecôte Borgloon komt u binnen in een karaktervolle gerestaureerde hoeve.

Door de jaren heen zijn er allerhande mooie, antieke spullen verzameld, die overal uitgestald staan. Gezelligheid staat centraal. Naast het restaurant bevindt zich onze parking zodat u met een gerust hart kan genieten. Het vlees wordt rechtstreeks aangekocht en geselecteerd door onze meesterslager in het slachthuis. We werken in hoofdzaak met Belgisch Wit Blauw, van onze Belgische Billemannen. Streekgebonden, vol van smaak, vast vlees met weinig vet. (Uiteraard afhankelijk van welk deel u kiest) Het vlees wordt van a tot z met vakkennis verwerkt in de diverse gerechten. Op die manier werken we met respect voor het dier. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.